Translate

joi, 20 februarie 2014

Italia - relaxing

Dah...am uitat sa va impartasesc experienta minunnata traita in Italia...ma simt ca un copil care a spart dvd-ul parintilor si nu recunoaste nimic de frica sa nu ia bataie.
Ok, am uitat. Perdona me, per favor!
Italia...in sud...apa curata, Adriatica, plaja, oamenii care zambesc pe strazi mici, mici. Masini mici, ocheade aruncate doar pentru ca esti roman si usor recognoscibil sau poate doar pentru ca nu ai masina si ca atare, esti strain. Da...devii usor de recunoscut cand cari plasele in maini in timp ce toti ceilalti le arunca in masini si trec pe langa tine. Cum sa nu isi dea seama ca esti romanca venita sa ai grija de o baba??!
Interesant este faptul ca batranii italienilor traiesc pana la app 100 de ani, da, nu glumesc.La 60-70 de ani se considera tineri si cica atunci incepe viata pentru ei...si asta a fost o lectie interesanta pentru mine.
Alaturi de aia ca daca nu iti bati joc de oameni, nici ei nu isi bat joc de tine. Iar bucataria italieneasca isi merita locul intai in lume prin diversitate, gust, arome, combinatii care la noi nici macar nu sunt pomenite in vreo carte de bucate. Pastele lor cu sosul fiert o ora si jumatate, melanzanele cu ale lor n feluri de gatit, vinul nelipsit, dar consumat cu moderatie...sunt iremediabil indragostita de mancarea lor!!! Indubitabil.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu