Translate

sâmbătă, 15 septembrie 2012

Realitate sau imaginatie

   Ce e realitatea? Ma uit la un film care imi pune mintea la contributie, "Perception" , evident pe vplay.ro, unde au aparut si reclamele, asta sa inteleg si eu din ce castiga site-ul...era o dilema la un moment dat . Revenind la realitate, il intreb pe frate-miu care este un om mult mai cerebral decat mine si-mi zice: "Realitatea este imaginara".  Poftim??!! Am intrebat daca imi cumperi Intercontinentalul si nu stiu. Cum adica este imaginara? 
   Pai tot ceea ce consideri tu a fi realitate, este doar o idee pe care o ai despre un anumit lucru. Cand vezi un grup de tigani, de exemplu, intr-un Bmw, stii de la inceput ca trebuie sa te feresti de ei si ca mai mult ca sigur sunt hoti si manelisti, poate nu e asa, dar tu deja ti-ai format o parere despre toti de genul asta si nu mai poti sa-ti controlezi creierul sa ''vada'' altfel.  Sau cand vezi un om gras, te gandesti cum de se suporta, si intorci capul, chiar daca omul ala poate e un om extraordinar, dar daca nu arata bine, nop.Nu conteaza ca poate si el ar vrea sa fie slab, dar nu ii iese. Si de fapt,pe oamenii slabi cine i-a numit frumosi?? Cine a ales ca 90-60-90 sa fie un standard al femeii perfecte? Daca tu te simti bine si iti este bine cu tine, tu esti frumos!!!! Sau cand vezi un om care e atat de beat incat traverseaza strada fara sa-i pese de masini, soferii il claxoneaza si-l injura, te repezi si tu sa-l injuri la fel ca ceilalti fara sa te gandesti ca poate se distreaza, poate ala e felul lui de a se relaxa. Si poate chiar nu e problema noastra sa judecam oamenii din jurul nostru in felul nostru, nu e treaba noastra. Realitatea noastra este despre noi, cu noi traindu-ne viata asa cum vrem.Intelegi ce am vrut sa zic?
   Da...cred, e ca intr-o relatie cand te-ai obisnuit cu un anumit mod de a comunica, de a trece peste ceea ce nu-ti convine, esti atat de obisnuit cu persoana de langa tine incat stii ca nu-ti face bine relatia cu ea, dar nu mai ai pofta sa cauti  alta, s-o iei de la capat, asta e tot un exemplu ca-ti traiesti imaginatia proiectata in realitate,da? Sau ca exista diferenta intre ele si tu constient alegi s-o traiesti!
   Ce e realitatea pentru tine? 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu