Translate

duminică, 8 iulie 2012

O seara in care uitam cine suntem

    Ati incercat vreodata sa uitati pentru o seara ceea ce sunteti si sa va luati liber de la tot?
     De la tot  ce insemnati pentru ceilalti si de la tot  ce ce se asteapta in fiecare zi de la voi?
      Sa spuneti ca vreti  o seara pentru voi insiva?
       Sa iesiti in oras doar cu o prietena, fara niciun alt cunoscut in preajma, cu telefonul langa dumneavoastra doar pentru urgente, in prealabil explicandu-i jumatatii mai bune ca aveti nevoie de o seara fara ea, ca nu o veti insela, ca veti veni acasa, cel tarziu a doua zi, dar veti veni. Ca iubirea pentru ea nu dispare intr-o seara, sa stea linistita, nu veti disparea, dar pur si simplu aveti nevoie de o seara pentru voi. In care sa va simtiti linistita si cu voie buna si sa nu va pese de cei din jurul vostru prea mult. Daca nu ati facut-o niciodata, ar fi cazul sa traiti macar o zi pe an pentru voi facand ce vreti!
      Eu am iesit aseara in oras cu Diana, doar eu cu ea, imbracate ca pentru intalnirea vietii noastre, cu tocuri, cu rochite, ca pentru un eveniment monden, nu asa cum ne imbracam de obicei. Si da, am avut emotii, dar dupa doua-trei ore trec emotiile si te simti in largul tau cu oameni pe care nu-i cunosti, dar iti zambesc si cu altii care se comporta ciudat, asezandu-se la masa voastra ca si cum acolo le e locul. Daa, se intampla si din astea si te gandesti: ce cauta asta la masa noastra, te uiti la prietena ta, ea se uita la tine si zambiti, ridicand din umeri. Si-l lasati acolo, ce rau va poate face, doar vreti sa va simtiti bine, nu sa va certati cu oamenii prin cluburi. V-ati duce sa dansati, dar va e frica sa nu se uite ciudat cineva la voi pentru ca nu mai sunteti la varsta studentilor si nici a pitipoancelor din jurul vostru si nu aveti nici roz, nici turcoaz pe voi, nici tocuri de 15 cm si nici nu sunteti bronzate la salon. Si nu aveti nici unghii false. Aveti o problema? Nuuu!!! E doar in capul vostru, in fiecare zi faceti ce trebuie si va imbracati decent si vorbiti ce trebuie la munca si in rest, ca nu cumva sa suparati pe cineva spunand adevarul, asa ca de ce ati v-ati mai luat liber de la lume daca nu puteti dansa intr-un club unde nu veti mai veni decat la anu'? Haiii sus, sus cu tine! 
      Si ati ajuns pe ringul de dans, la inceput timid va uitati in stanga si in dreapta si cineva va zambeste, o fata va loveste, isi cere scuze si te mai loveste peste ceva timp, incepi sa dansezi pentru ca-ti place melodia, pentru ca Diana nu te lasa in pace si te provoaca. "Vara nu dorm", " Altcineva", "Someone like you"...sunt melodii pe care le asculti si tu, le stii si le fredonezi, simtindu-te in largul tau. E bine acum, te regasesti pe tine insuti, cea care zambeai. Va indreptati spre masa, aprindeti o tigara si rasuflati usurate si chelnerul vine la voi: "Baietii de langa bar v-au cumparat astea. Si va roaga sa acceptati." Dati din cap in semn de multimire, le zambiti si va continuati discutia. Se termina bautura, individul ciudat si-a chemat si prietena la fel de ciudata si stau si ei cu voi la masa, deja ciocniti cu ei si sunteti cunostinte, ca si cu vecini de la bloc, va salutati, dar va ignorati. Unul din baietii de la bar si-a facut curaj si a venit la voi si va intreaba daca poate sa va mai cumpere ceva de baut, daca prietenul lui poate veni la masa voastra, ca sunt singuri si ei asta seara si ar vrea sa stati impreuna. Acum sunteti sase si discutati despre vrute si nevrute si radeti si nu trebuie sa spuneti adevarul despre voi, puteti sa fiti cel mai bun om din vanzari in seara asta sau cel mai bine platit functionar. Va duceti acasa singure, cum ati venit, dar cu o incredere in voi pe care nu vi-o ofera nicio carte motivationala!!! Pe cuvantul meu de cercetas!
        P.S. Aveti nevoie de o Diana, a voastra, nu a mea si de voi insiva! 
                 Meritati o seara pentru voi, asa vreau sa ganditi si veti vedea cat de bine va simtiti a doua zi cand reveniti la normal. :) Si fara bautura multa, ca mahmureala de a doua zi nu face parte din experiment!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu